Betsele-if.se Soccer Fotbollsstjärnorna som tagit hela världen med storm

Fotbollsstjärnorna som tagit hela världen med storm

Att fotboll är världens största sport är något vi inte kan argumentera emot längre. Fotboll lockar oändligt många människor och de största matcherna ses av miljontals över hela världen. Detta är för att de som utövar fotboll idag har en så hög högstanivå och det blir nästan magiskt att se dem leka med sina motståndare.

Varje år så ges det ut ett pris till den spelaren som anses som bäst i världen. Priset heter Ballon d’Or och delas ut av fotbollstidningen France Football. I början delades detta priset ut till den spelaren i Europa men har på senare dagar utvecklats till att ges ut till världens bästa spelare. Priset har delats ut totalt 53 gånger och har 42 olika vinnare. Men de som vi kommer fokusera mest på är de som i dagsläget har haft prenumeration på detta pris: Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

De bästa fotbollsspelarna finns ute i Europa

När man tittar på de spelarna som finns i toppen av fotbollsspelare så ser vi snabbt att alla spelar i europeiska klubbar. De två som vi nämnde ovan är de spelare som ansetts som världens bästa spelare under flertalet år. De båda har vunnit Ballon d’Or fem gånger vardera och det är alltid en livlig debatt om vem som är bäst av dem.

Att de europeiska fotbollsligorna anses som bäst i världen är något som är självklart. Det finns ingen annan kontinent som har spelare av denna kaliber och de som når upp till denna nivån går alltid till ett lag i Europa.

De största lagen har de stora stjärnorna

Om man kollar på de lagen som gått långt i UEFA Champions League de senaste åren så ser vi både FC Barcelona och Real Madrid. Dessa lagen är kända för att ha världsstjärnor på varje position och få lag kan matcha deras kvalité. Real Madrid tappade visserligen världens bästa fotbollsspelare i Cristiano Ronaldo till Juventus under transfersommaren 2018 men de har fortfarande en bredd få lag ens kan drömma om. De har den bästa spelaren från VM 2018 i Luka Modrić och andra storstjärnor som Gareth Bale. Sergio Ramos, Marcelo och Karim Benzema vilket ger dem chansen att spela bländande anfallsspel med hög försvarslinje. I deras största rivaler FC Barcelona hittar vi spelare av liknande kaliber i Lionel Messi, Luis Suarez, Piqué och Rakitić. Dessa lagen anses som de bästa i Europa och världen och genom att mötas minst två gånger per säsong slåss de om äran att titulera sig som bäst för tillfället.

Spelare som spås ta över tronen som världens bästa spelare

Att spelare utvecklas och får sina genombrott är något fotbollsfansen har blivit vana vid. De som blommat ut och som förväntas ta nästa steg och bli världens bästa fotbollsspelare är brasilianska Neymar. Han har länge varit på tapeten men alltid sett sig själv slagen på mållinjen av Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi.

En annan spelare som spås en lysande framtid är någon som fick sitt stora internationella genombrott under VM 2018, nämligen den 19 år unga Kylian Mbappé från Frankrike. Denna unge spelare slog igenom året innan då han vann ligan med AS Monaco men har senare flyttat till franska huvudstadslaget Paris Saint Germain.

Bollen är rund – Allt kan hända

När det kommer till fotboll så kan allting hända. Spelare som en gång ansågs som den bästa i världen kan trilla av tronen och försvinna. Eller så kan en spelare man inte hört om ta världen med storm. Det är detta som gör att man älskar sporten och följer den slaviskt år efter år. Många fotbollsfans gillar också att spela om pengar vilket fungerar väldigt bra i en sport där saker kan gå både åt det ena och andra hållet. Så även om vi vet att Cristiano Ronaldo är världens bästa tätt följd av Lionel Messi så ligger vägen öppen för att vem som helst kan vinna det prestigefyllda priset och ta tronen.